Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


netverses_dm-banner.jpg

Novák Zoltán barátommal már 1983. óta zenélünk együtt. Kezdetben STRES együttesként mutatkoztunk be, de mikor a Füles újság címlapján megláttuk, hogy létezik egy ilyen rockbanda, és láthatóan jobb a PR-tevékenységük, mint nekünk, a névváltoztatás mellett döntöttünk. Azóta sem hallottunk róluk (igaz, ők se rólunk, szerintem...). Tehát kb. 1987-től D Műszak vagyunk. Saját dalokat írunk és adunk elő, viszont sokszor segítettek, segítenek nekünk barátaink, akik közül ketten akár tagnak is nevezhetők, Aranyosi Lóránt és Virág (Sancho) Attila.

Időnként "álnéven" is megjelentünk a nézők előtt. Bodroghalmi - Novák duó címen léptünk fel például az egyik Nemzetközi Kaláka Folkfesztiválon. Ugyanitt később Szóvirág voltunk, Lórival és Pólya Ernővel kiegészülve (érdekes, hogy a fesztivál honlapján ez az együttesnév nem szerepel a valaha fellépettek között, nem tudni, miért). 2010-ben B Műszak néven szerepeltünk, Dankó Tündével, Kubitsch Rebekával és Bor Péterrel kiegészülve. Mivel szinte mind más településen élünk, ezért a műsorunkat az internet segítségével hoztuk össze. A helyszínen kívűl csak egyetlen nap próbáltunk úgy, hogy mindenki összejött a valóságban is. 2012-ben megnövekedett létszámmal állt színpadra a D Műszak az 5. Internetvers Fesztiválon. A műsorba bevontuk gyermekeinket is, Novák Jusztinát és Bodroghalmi Leventét.

d_muszak_ossz.jpg

Fiatalként - főleg amíg magunk is diákok voltunk - táborokban, iskolai és városi szintű rendezvényeken, ünnepségeken muzsikáltunk, később elkezdtünk fesztiválokra járni (Miskolc, Debrecen, Székesfehérvár, Jászszentlászló, Gödöllő, Szombathely, Paks, stb...). Legszebb sikerünk, hogy a D Műszak együttes, Aranyosi Lóránttal kiegészülve, 1998-ban az első Gödöllői Országos Dalostalálkozón első helyezett lett. A gálát a Duna TV is közvetítette.

Kép

A fent leírtakból kiderült, hogy zömében saját zenét játszunk, ám tekintélyes mennyiségű repertoárral bírunk egyéb, főként magyar dalokból is, valamint versmegzenésítéseket is elkövettünk már. Ha jellemezni kell a stílusunkat, mindig azt mondom, hogy egyedi, akusztikus-vokális hangzásra épülő és humorral fűszerezett. Bár a saját szövegeink elsősorban fiataloknak, felnőtteknek szólnak, gyakran adtunk műsort gyerekeknek is. Többször vállaltunk már rádiós, illetve televíziós szerepléseket. Jelenleg mindketten "több lábon állunk", azaz más formációkban is kiéljük zenei kreativitásunkat.

Egy filmben is szerepel dalunk, mégpedig a Szanticskáról, a szanticskai táborról szóló dokumentum jellegű alkotásban. Magáról a filmról több infó szerezhető itt, (A főcímdalt Huzella Péter énekli, mi valahol belül hallatszunk a Cajgával és a Kávéházzal...):

Dalok:

Kisvonat /klipp/

Mikrofonpróba /diavetítés/

Zemplén /diavetítés/

Cajga /diavetítés/

 Szívátültetés

 Esőcsepp

 Nászfrász

 Affene

 Szerencsétlen dal

 Szeletevő ember

 Várhegyi Killer

 Nothing (ODT-koncertfelvétel)

 Ó, ha kigyúl...

 Selejt

 Művi movie

 

Versmegzenésítések:

Sanszon (Bodroghalmi-Ladányi Mihály)

Tavasz (Novák-Barna László)

 Finálé (Bhalmi-Áprily Lajos)

 Madarak (Novák-Áprily Lajos)

 Gulliveri töredék (Bhalmi-Nagy Mihály Tibor)

 Metamorfózis (Bhalmi-Barna László)

 Darth Vader végnapjai (Bhalmi-Frady Endre)

  

Dalaink majdnem teljes listája:

 
 dmuszakdallista.jpg

  

Kapcsolat: BH.zene@gmail.com

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Gödöllő

(Szabó Andrea, 2017.08.20 18:39)

Nagyon köszönöm a hétvégi koncert "valódizene"élményét ! :))
Az igényes zeneiség és a romkocsma hangulat lazaságának tökéletes egyvelege volt.
Szabó Andrea
(U.i.: miért nincs facebook oldalatok

Bgy.

(Lilla, 2011.06.07 09:52)

Húú, de jó volt! Végighallgattam. Gratulálok!

szlovákia

(Edit, 2010.06.24 14:51)

Tényleg jó zene. Gratula!

népes kutyacsalád :)

(beha, 2010.06.20 16:33)

én kösz! remélem, a zenét nem csak ugatom...

Gratula!!!

(komikati, 2010.06.20 14:35)

Tényleg jó!
Lehet, hogy benne van a "mi kutyánk kölyke" érzés is, de az jó, ha van kikre büszkélkednünk!
Köszi!

gumicicababa

(M B S, 2010.06.18 12:30)

De JÓ!